Poziv na radionicu “Knjižnice i društveni mediji”

Dostupna je galerija fotografija s radionice
U utorak, 29. listopada od 10 do 14 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se predavanje/radionica “Knjižnice i društveni mediji (Facebook – kako stvoriti virtualnu mrežu prijatelja)”. Radionicu priređuje Gradska knjižnica Zadar u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara. Radionicu će voditi prof. dipl. knjiž. Dorja Mučnjak. Pozivamo zainteresirane da se prijave na mail nada.radman@gkzd.hr do ponedjeljka 28. listopada u 13 sati.

Polaznici će se upoznati s načinima korištenja društvenih mreža u knjižnicama s posebnim naglaskom na zaštitu privatnosti. Nadalje, polaznici će raditi na postupku otvaranja profila ili stranice te drugim komunikacijskim i kolaboracijskim mogućnostima koje Facebook pruža.

Predavanje/radionica namijenjena je knjižničarima svih vrsta knjižnica, informacijsko-dokumentacijskim stručnjacima i svima zainteresiranima.

Potrebna predznanja: Osnovno poznavanje internetskih servisa (e-mail, korištenje Internet pretraživača) i uredskih alata za uređivanje teksta. Za radionicu je potrebno imati i vlastiti webmail korisnički račun (tj. e-mail kojemu je moguće pristupiti putem weba, npr. gmail, yahoo i sl.).