Najava: Predstavljanje Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima


Pozivamo sve članove knjižnične, arhivske i muzejske zajednice, kao i sve studente informacijskih znanosti i druge zainteresirane na predstavljanje Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima koje će se održati 14. listopada 2021. u 18.00 na Sveučilištu u Zadru, Novi kampus (Multimedijalna dvorana, Ulica F. Tuđmana 24i).

Pravilnik će predstaviti dr. sc. Mirna Willer, redovita profesorica u miru i voditeljica projekta izrade Pravilnika te dr. sc. Ana Vukadin, urednica Pravilnika.

Predstavljanje se održava uz sve važeće epidemiološke mjere te molimo sve koji dolaze da ih se pridržavaju (pravilno nošenje maske za lice, dezinfekcija ruku), a osobito molimo da odgode dolazak svi koji imaju simptome koji bi se mogli dovesti u vezu s infekcijom Covid-19.

Veselimo se vašem dolasku!

Najava: Virtualni susret Kansas Public Libraries – Kansas City Kansas

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac i Društvo knjižničara Karlovačke županije organiziraju virtualni susret – predstavljanje rada Kansas Public Library koje će se održati u ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine u 16 sati, putem ZOOM aplikacije.

Poveznica za virtualni susret: https://kckpl.zoom.us/j/92210359269

IZVOR: https://www.hkdrustvo.hr/hr/obavijesti/odabrana_novost/1212/?target=/

Virtualno predstavljanje knjige – Medijska i informacijska pismenost: dizajn učenja za digitalno doba

Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru organizira promociju knjige „Medijska i informacijska pismenost: dizajn učenja za digitalno doba“ autora Emira Vajzovića, Maria Hiberta, Lejle Turčilo, Vuka Vučetića i Lamije Silajdžić.

U razgovoru o knjizi sudjeluju suautori doc. dr. sc. Emir Vajzović i izv. prof. dr. sc. Mario Hibert te doc. dr. sc. Martina Dragija Ivanović u ulozi moderatorice.
Knjiga je dostupna online: https://fpn.unsa.ba/b/wp-content/uploads/2021/04/MEDIJSKA-I-INFORMACIJSKA-PISMENOST-DIZAJN-UCENJA-ZA-DIGITALNO-DOBA_e-izdanje-1.pdf

Podaci za pristup:
Join Zoom Meeting:
https://zoom.us/j/96391422950?pwd=NXZZYWQrTVVMOHYwQUxyOERqSjJSQT09
Meeting ID: 963 9142 2950
Passcode: 983031

Održan virtualni susret „Arlington Public Library (USA) & COVID 19“

U organizaciji Društva knjižničara Zadar, Gradske knjižnica Zadar – Američki kutak, Sveučilišta u Zadru – Odjela za informacijske znanosti i Američkog veleposlanstvo u Zagrebu, u srijedu, 5. svibnja 2021 u 16 sati održan je virtualni susret Arlington Public Library (USA) & COVID 19 s Diane Kresh, ravnateljicom knjižnice u Arlingtonu (Virginia, Washington DC).

Diana Kresh govorila je o iskustvu rada u Knjižnici tijekom COVID 19 pandemije, a snimka susreta dostupna je na YouTube kanalu Gradske knjižnice Zadar na poveznici: https://youtu.be/dONn2DXPNLE