Održano virtualno predstavljanje knjige „Knjižnična arhitektura“

Danas, 3.12.2020.u 12 sati održano je virtualno predstavljanje knjige „Knjižnična arhitektura“ . U pozitivnom ozračju knjigu su predstavile: autorice Tatjana Aparac-Jelušić i Sanjica Faletar Tanacković, recenzentica Kornelija Petr Balog te urednica knjige Nives Tomašević. Događanje je pratilo više od 180 sudionika iz cijele Hrvatske, putem ZOOM aplikacije te YouTube kanala Gradske knjižnice Zadar.

Organizatori događanja bili su: Društvo knjižničara Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Naklada Ljevak.

Za one koji se nisu uspjeli priključiti gledanju u navedenom terminu, snimka predstavljanja dostupna je na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=APoJxoEl6-M&feature=emb_logo

Virtualno predstavljanje knjige „Knjižnična arhitektura“

Pozivamo vas na virtualno predstavljanje knjige „Knjižnična arhitektura“ održat će se u četvrtak 3. prosinca 2020. godine u 12 sati. Prijave na događanje primaju se na e-mail: gkzd@gkzd.hr

Na predstavljanju sudjeluju autorice Tatjana Aparac-Jelušić i Sanjica Faletar Tanacković, recenzentica Kornelija Petr Balog te urednica knjige Nives Tomašević.

Organizatori događanja su: Gradska knjižnica Zadar, Društvo knjižničara Zadar, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Naklada Ljevak.

Dan hrvatskih knjižnica – 11.11. 2020. godine

Primanje kod zadarskog gradonačelnika Branka Dukića

Povodom Dana hrvatskih knjižnica, 11. studenog, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom UO za odgoj i školstvo, Josom Nekićem i pročelnicom UO za kulturu i šport, Dinom Bušić, primio je u Gradskoj vijećnici zadarske knjižničare, predstavnike školskih knjižnica, Gradske i Znanstvene knjižnice te Društva knjižničara Zadar.

Kazao je kako je ovim susretom istaknuta važnost zadarskih knjižnica te se ujedno zahvalio svim knjižničarima na predanom radu i razvoju knjižnične djelatnosti.

U ime zadarske knjižničarske zajednice, prisutnima se obratila ravnateljica Gradske knjižnice Zadar, Doroteja Kamber-Kontić koja je istaknula da su posljednjih desetljeća knjižnice u Zadru doživjele preokret, a zadarski knjižničari postali prepoznatljivost zadarske sredine. Ujedno je zahvalila gradonačelniku Branku Dukiću i Gradu Zadru na podršci.

U ime Društva knjižničara Zadar, susretu je prisustvovao predsjednik Milko Belevski.

Izvor: Grad Zadar

Održana 45. Skupština Hrvatskog knjižničarskog društva

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 7. do 10. listopada 2020. godine pod nazivom Knjižnice u doba krize održana je 45. Skupština Hrvatskog knjižničarskog društva i istoimena virtualna konferencija. Uz Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD), koje je održanim programima ujedno obilježilo 80. obljetnicu svojeg osnutka, u organizaciji Skupštine i konferencije sudjelovali su Zagrebačko knjižničarsko društvo i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu. Oba programa uslijed okolnosti vezanih uz epidemiju bolesti COVID-19 održala su se u hibridnom izdanju, uz prijenos programa preko mrežne aplikacije.

Više informacija o održanoj konferenciji mogu se pronaći na stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu – URL: https://www.nsk.hr/odrzana-45-skupstina-hkd-a-i-virtualna-konferencija-knjiznice-u-doba-krize/