Predavanje Melise Lewis o novim tehnologijama u knjižnicama

Na Odjelu za informacijske znanosti Melisa Lewis održat će u petak, 7. ožujka 2014. godine u 9:30h, učionica 119, predavanje na temu „Prihvaćanje promjena“. Govorit će o primjeni novih tehnologija u knjižnicama, a tema će biti i programi informacijske pismenosti. Melisa Lewis posljednjih je šest godina ravnateljica male knjižnice u gradu Huachuca Cityju, u državi Arizoni, u kojoj uz nju radi još četvero zaposlenika.

Predavanja u Zadru i Zagrebu održat će na inicijativu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, koje ju je pozvalo u Hrvatsku nakon što je u SAD-u održala poticajna predavanja Zajednici seoskih i malih knjižnica (Association for Rural and Small Libraries).

Društvo knjižničara Zadar na Facebook-u

Društvo knjižničara Zadar od sada je aktivno i na društvenoj mreži Facebook! Možete nas pronaći ovdje, ili u gornjem desnom uglu mrežne stranice www.dkz.hr. Na Facebook stranici ćemo objavljivati novosti i najave predavanja, kolokvija i drugih aktivnosti te postavljati galerije sa održanih događanja.

Ukoliko imate Facebook račun, pozivamo Vas da kliknete “Like” i pratite novosti Društva i na najpopularnijoj društvenoj mreži!

Poziv na radionicu “MKP”

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu korištenja programa MKP koja će se održati u četvrtak, 23.1. u 14:30 sati u računalnoj učionici br. 41 na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Polaznici će na radionici proći kroz postupak instalacije programa, izrade posudbi, pretraživanja, podešavanja postavki te izrade Word obrazaca za program. Radionicu će voditi Jakov M. Vežić, student sa Odjela za informacijske znanosti i webmaster Društva knjižničara Zadar.

Više o samom programu možete saznati ovdje.

Poziv na radionicu “Knjižnice i društveni mediji”

Dostupna je galerija fotografija s radionice
U utorak, 29. listopada od 10 do 14 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održat će se predavanje/radionica “Knjižnice i društveni mediji (Facebook – kako stvoriti virtualnu mrežu prijatelja)”. Radionicu priređuje Gradska knjižnica Zadar u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara. Radionicu će voditi prof. dipl. knjiž. Dorja Mučnjak. Pozivamo zainteresirane da se prijave na mail nada.radman@gkzd.hr do ponedjeljka 28. listopada u 13 sati.
Više informacija…